Dirigent

Ger Vos, geboren te Kerkrade, studeerde vanaf 1971 aan het Maastrichts Conservatorium Harmonie-, Fanfare- en Koordirectie en behaalde hiervoor de bijbehorende Praktijkdiploma’s. Aan hetzelfde conservatorium sloot hij in 1986 zijn studie Orkestdirectie (bij Lucas Vis en Anton Kersjes) af met het diploma Uitvoerend Musicus (UM) Orkestdirectie (het tegenwoordige Master). Aan de andere kant van het land, aan het Rotterdams Conservatorium, behaalde hij in 1980 bij Jan Eelkema het diploma UM (Master) Koordirectie.

Ger Vos

Daarnaast volgde hij vele directie- en interpretatiecursussen, onder andere in Den Haag bij Felix de Nobel, maar ook in Wenen bij de Zweedse koorpedagoog professor Eric Ericson tijdens de befaamde Wiener Meister Kurse.

Ger Vos is vaste dirigent van Vocaal Ensemble Vivavoce te Wageningen, Concertkoor Haarlem en de Christelijke Oratoriumvereniging Valerius te Barneveld. Dertig jaar lang leidde hij het studentenkoor van de Wageningse Studenten Koor- en Orkestvereniging.

Als docent directie was hij lange tijd verbonden aan de Stichting Samenwerkende Nederlandse Korenorganisaties (tegenwoordig LKCA; het Landelijk Kennisinstituut voor de Cultuureducatie en Amateurkunst) en vanaf 1980 was hij 25 jaar lang docent bij de befaamde Kurt Thomas-zomercursus voor dirigenten.

Verder leidde hij vele scratch-uitvoeringen en workshops, zoals bij het Brabants Korenfestival te Eindhoven en de Scratchdagen te Leiden. Hij gaf gastdirecties, onder andere bij het (voormalig) Limburgs Symphonie Orkest, dirigeerde hij kleinschalige operaproducties en nam hij zitting in de jury bij diverse koorevenementen.

Onder zijn leiding stonden talloze uitvoeringen met medewerking van onder andere het (voormalig) Brabants Orkest, het Dordts Kamer Orkest, het Holland Symphonie Orkest (voordien RBO), het Gelders Orkest, het Noordhollands Symphonie Orkest (het huidige Balletorkest) en het, reeds genoemde, Limburgs Symphonie Orkest.
Als vaste dirigent was hij enkele jaren verbonden aan het Kerkraads Symphonie Orkest.

Even talrijk zijn, naast vele grote oratoriumuitvoeringen, de a cappellawerken die hij met diverse vocale ensembles uitvoerde.

Website: Ger Vos

Ger Vos

 

 

kcov_in_concertgebouw_fullface_aangepast+tekst
Matthäus Passion fragment // Bach - KCOV in Concertgebouw Amsterdam / Muziekfragment: Matthäus Passion
  1. Matthäus Passion fragment // Bach - KCOV in Concertgebouw Amsterdam / Muziekfragment: Matthäus Passion